van der Lede B.V.
van der Lede B.V.

Elektrotechnische installaties

Aanleg van elektrotechnische installaties in utiliteit of woningbouw

Stelt u zich eens voor, geen stroom, geen licht,verwarming, telefoon en een heleboel andere zaken waar we niet meer bij stil staan. Deze dingen, een goede installatie, brengen juist een gebouw tot leven. Deze installaties geven nou net dat stuk comfort dat wonen en werken prettig maakt. Het installeren van deze elektrotechnische installaties is onze kernactiviteit. Onze installaties laten zich keurig wegwerken achter plafonds en in muren.

Advies & ontwerp

Wij staan u graag bij met een advies op maat en een ontwerp dat voldoet aan de wettelijk gestelde eisen en aan uw wensen.

Heeft u speciale wensen of eisen voor uw installaties? Welke bedoelingen heeft u met uw woning of bedrijfspand? Wat zijn uw toekomstplannen? Wij zoeken de technische oplossing die daar het beste bij past.

Zodra alle kenmerken bepaald zijn, volgt het deel wat meer tastbaar en zichtbaar is, zoals schakelaars, touch-screens, verlichting etcetera. Dan komen vragen als inrichting en vormgeving aan de orde en kleuren en bedieningsvormen. Ook verlichting komt aan de orde, van zakelijk tot sfeervol. Of misschien beide?

Communicatie

Naast de aanleg van de elektrotechnische installatie kunnen wij u ook voorzien van:
- Data-infrastructuur, computernetwerken
- Zuilen en wandgootsystemen
- Telefonie: dect-telefonie, centrales, programmeringen en bekabeling, hands-free bellen
- Intercom en video intercom installaties
- Radiografische bedieningen verlichting (domotica)

Elektra keuring!

Staat u wel eens stil bij het aantal keren dat u in aanraking komt met elektrotechnische apparatuur? Denkt u hierbij eens aan computers, elektrisch handgereedschap, verlichting, machines enzovoorts. Al deze apparatuur is aangesloten met snoeren en stekkers, misschien wel via meerdere contactdozen en verlengsnoeren.

Elektrotechnische installaties zijn meestal weggewerkt in en onder vloeren, achter wanden en in plafonds. In moderne huizen en kantoren worden we er amper mee geconfronteerd – maar we hebben ze des te meer nodig. Als ergens in Nederland een uurtje de stroom uitvalt, is iedereen in rep en roer. Daarom is het belangrijk om af en toe eens kritisch te kijken naar de staat van uw elektrotechnische installatie.

Bij een keuring bekijken we uw elektrotechnische installaties op kritieke punten en details. Daarbij hebben we oog voor facetten die uw veiligheid of comfort kunnen verstoren, zoals brandgevaar. Aan het eind van het onderzoek zullen wij de bevindingen met u doornemen en aan u rapporteren. Daarna stellen wij samen met u een plan op om eventueel geconstateerde gebreken te verhelpen.

Situaties die acuut gevaar opleveren worden, in overleg direct verholpen.

Elektra-installaties in woningen zijn over het algemeen veilig. Er zijn enkele dingen die u als huiseigenaar zelf kunt doen om er zeker van te zijn dat de installatie daadwerkelijk veilig is. Hieronder vindt u een checklist voor elektra-installaties.

- Test elke maand uw aardlekschakelaar
- Verwijder onnodige verlengsnoeren
- Gebruik niet meer dan één verdeeldoos na elkaar
- Kijk of er geen losse draden te zien zijn
- Gebruik passende stekkers
- Controleer of er geen stroompunten in aanraking kunnen komen met water

Wanneer u de installatie niet vertrouwt kunt u contact met ons op nemen om uw installatie te keuren.